AMSTERDAM, 13 januari 2020 – AI Analyzer is een platform voor Artificial Intelligence (AI), kunstmatige intelligentie, dat speciaal is ontwikkeld voor de gezondheidszorg. Het platform vermindert de beheerslast van AI-technologie, waarborgt privacy en zorgt voor de integratie van AI-oplossingen in de bestaande ICT-infrastructuur en werkprocessen. Bovendien biedt AI Analyzer de mogelijkheid om zelf AI-modellen te ontwikkelen en toe te passen.

“Het inzetten van kunstmatige intelligentie zorgt voor betere klinische resultaten en slimmere werkprocessen. AI Analyzer helpt om AI-toepassingen toegankelijker te maken voor de zorg en de adoptie ervan te versnellen”, vertelt Jeroen Bos, oprichter van AIWorX.

AI Analyzer ontsluit informatie uit bronsystemen zoals elektronische patiëntendossiers (EPD), beeldverwerkende systemen (PACS) en het ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS). Hierbij wordt gebruikgemaakt van open communicatiestandaarden, zoals HL7, DICOM, FHIR en ZIBS. Informatie uit deze bronsystemen is vervolgens beschikbaar voor AI-modellen van derden, standaard AI-modellen of eigen AI-modellen. Door de mogelijkheid om meerdere AI-modellen in een workflow op te nemen, ontstaat een AI-platform dat ingewikkelde processen kan uitvoeren.

In veel ziekenhuizen en medische laboratoria wordt al gewerkt met AI-oplossingen voor (ondersteunende) medische diagnostiek, beeldanalyse (bijvoorbeeld CT-scans en MRI-scans) en de beoordeling van bloed- en urinemonsters. Maar ook voor procesoptimalisatie kan de zorgsector AI inzetten, zoals het automatiseren van terugkerende taken en het inzichtelijk maken van complexe stuurinformatie als ligduurbepaling.

-EINDE PERSBERICHT-

Noot voor redactie

Over AIWorX

AIWorX is opgericht door Jeroen Bos en Michiel Bonte: twee gedreven ondernemers met een groot hart voor de zorg en een brede interesse voor nieuwe technologische ontwikkelingen. Wij geloven dat Artificial Intelligence (AI) een belangrijke bijdrage kan leveren aan onze gezondheidszorg. Daarom introduceren we AI Analyzer: het platform vermindert de beheerslast van AI-technologie, waarborgt privacy en zorgt voor de integratie van AI-oplossingen in de bestaande ICT-infrastructuur en werkprocessen in de zorg. Op die manier helpen we de kwaliteit van de Nederlandse gezondheidszorg te verbeteren en tegelijkertijd zorgkosten te verlagen.

 

Meer informatie:    Michiel Bonte, oprichter AIWorX

Telefoon;              06-51159482

E-mail:                           michiel@aiworx.nl

Website:               https://aiworx.nl/

LinkedIn;              https://www.linkedin.com/company/69975474/admin/